Cozonac fara framantare

de Constelatialeu in Dulciuri, 24 Dec 2015 | 6676 vizualizari

 

Moda Craciunului 2015..Mos Craciun ti-am adus si  cozonac, te-am indulcit sa-ti iasa pe horn, poate nu-mi aduci si  mie ceva, macar un costum se baie, ca a venit vara....m-am inspirat de la Rocsi....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina -din grau de anul asta, proaspat macinata
  • 3 oua
  • 2 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 42 g drojdie proaspata Dr. Oetker
  • 110 g unt 70 % grasime
  • 330 ml lapte+5 linguri in plus
  • 150 g stafide aurii
  • sare
  • coaja lamaie
  • coaja portocala
  • Umplutura
  • 280 g nuca macinata
  • 50 g cacao
  • 150 g zahar
  • 2 albusuri
  • 6 linguri lapte
  • rahat cubulete mici cca 150 g
  • Pentru uns
  • 1 ou
  • zahar brun si mac
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac fara framantare:

Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron cernem faina si facem in mijloc o adancitura, sfaramam drojdia, presaram un praf de sare si adaugam 5 linguri de lapte caldut si amestecam, lasam sa creasca cca 15 min. Cat creste maiaua, incalzim laptele. Intr-un castron punem cele 3 oua si 2 galbenusuri, adaugam zaharul, coaja de lamaie si portocala, omogenizam si apoi adaugam laptele, acest amestec in turnam peste maia si incepem sa amestecam adunand in centru faina, adaugam stafidele si untul topit, omogenizam pana intra tot untul in aluat si apoi acoperim castronul cu un prosop si lasam sa creasca cca 2 ore. Intre timp pregatim formele de cozonac, le imbracam cu hartie de copt. Apoi batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi nuca macinata si laptele.Cand aluat a crescut il impartim in 4 parti egale, intindem fiecare parte, punem umplutura si rahat, apoi rulam si rasucim cate doua bucati intre ele. Asezam in forma, ungem cu ou batut, presaram zahar brut si mac. Mai lasam s acreasca cca 15 min, apoi bagam tavile la cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mic cca 45-50 min. Deobicei se taie rece, dar eu n-am rabdare si rup din el asa cald, am zis rup, nu tai pentru ca se cruzeste daca tai cat este fierbinte....sa-mi fie de bine, ca mi-am facut damblaua....

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

26.12.2015, 14:04

Ti-a iesit minunat, sincer. Sper ca ti-a si placut!

cristina1985 1

10.12.2016, 15:12

Astazi am incercat aceasta reteta si au iesit cei mai buni cozonaci,pe care i-am mancat vreodata.Sunt mai buni decat cei framantati.La umplutura am facut cateva modificari.Am facut unul cu mac si unul cu nuca.

cristina1985 1

17.05.2021, 22:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat Mos Craciun